Groene leem

Aan een groene leem behandeling worden zoveel therapeutische waarden toegekend, waardoor deze behandeling niet alleen ontspannend, maar ook een weldaad voor u en uw huid is. De leem wordt, wanneer deze is aangemaakt, verrijkt met etherische oliën passend bij uw huid of hulpvraag. Vervolgens wordt dit kompres op uw huid aangebracht en ingepakt met folie. Om de leem optimaal zijn werk te laten doen, wordt deze vervolgens voortdurend met warme vochtige doeken toegedekt. Wanneer de klei goed in de huid is getrokken, wordt het resterende deel dat nog op de huid zit, weer verwijderd. Als afsluiting krijgt u, met de voor u persoonlijk aangemaakte etherische massageolie, nog een korte massage. Uw huid heeft een enorme boost gekregen en voelt weer zacht en soepel aan.


Wat is nou groene leem en waar wordt het voor gebruikt? Wat is etherische olie?
 

Groene leem:


Groene leem is de krachtigste leem onder de leemsoorten en is sterk reinigend. Alleen de leem uit grote diepten en in de zon gedroogd is geschikt voor therapeutische behandeling. Groene leem zuigt gifstoffen uit het lichaam op en geeft mineralen af. Door die uitwisseling van mineralen en omdat het enzymen bevat heeft de leem vele werkingen.

Zelfs onze verre voorouders gebruikten de leem al voor het behandelen van wonden en als huidreiniger.

De toepassingen van groene leem zijn o.a.

  • Zuigt gifstoffen uit het lichaam en geeft mineralen af
  • Neemt uitscheidingen van de huid en geuren op
  • Bevordert de regeneratie van het huidweefsel
  • Verzacht en ontspant de huid
  • Kan ondersteunend werken bij bepaalde aandoeningen.

Etherische olie:


Etherische oliën zijn aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, zaden, bladeren, bomen, wortelen enz.
Ze zijn het hart en ziel van de planten. 
Ze worden o.a. gebruikt bij aromatherapie of in massageolie. Ze zijn heel zuiver en worden direct door de huid opgenomen.
Afhankelijk van de soort etherische olie hebben ze een rustgevend, opwekkend, reinigend of verjongende werking.